Thanksgiving!

Då har det precis varit Thanksgiving här i USA. En stor tradition som egentligen inte är som komplicerad som många andra.Den går i stort sett ut på att vara med sin familj eller sina nära, äta mycket och god mat och bara uppmärksamma hur tacksam man ska vara för saker man har i livet. Traditionen grundar sig på amerikansk historia (det ska vi inte gå in på) så inget vi firar i Sverige direkt. Men hade en trevlig Thankgiving och åt mycket kalkon och sweet potato som är typiska rätter.

Dagen efter Thanksgiving är också något som tillhör traditionen hos många och kallas Black Friday. Då har ALLA butiker rea, vissa butiker bättre än andra men det är i alla fall en väldigt känd grej och folk köar, tränger och stampar sig fram bland folk handlar under de här 24 timmarna. Folk skulle kanske vilja jämföra det med mellandagsrean men detta är lite annorlunda, och det gäller bara en dag, dagen efter Thanksgiving. Riktigt amerikanskt och då känner jag lite så här haha…

 

 

1517452_10154805623905401_489986368717864998_n

 

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>